V neděli 17.6. se uskutečnil 2. Sklenářův den, který pořádaly kutnohorské neziskovky ve Sklenářově dolíku.

Na programu jsme měli 18 různých aktivit. Zasoutěžit si přišly samozřejmě hlavně děti, ale těm mladším rádi a ochotně pomáhali rodiče. Děti si mohly projít provázkovým bludištěm, zastřílet z luku, poznávat různé předměty hmatem a čichem, luštit rébusy s Pejskem a kočičkou, mohly zatloukat hřebíky, proběhnout opičí dráhu i překážkovou dráhu s kolečkem. Poznávaly věci ze života pana Sklenáře, zvířata i dřeviny, provlékaly tkaničky a skládaly trička. Nechyběla ani trocha ekologie. A dokonce přijeli v kočáru i pan Sklenář s paní Sklenářovou! Velký úspěch měla stavba věže z banánových krabic a co chvíli se ze stanoviště ozývalo nadšené výskání dětí a následný pád věže. Děti odcházely ze Sklenářova dne spokojené a s krásným obrázkem na obličeji. Ve stánku s občerstvením mohly doplnit energii a na závěr u infostánku vybrat  za aktivity různé odměny. Počasí nám přálo, nespadla ani kapka a před horkem nás chránil stín stromů i altány u občerstvení.
2. Sklenářova dne se odhadem zúčastnilo asi 350 spokojených návštěvníků. Akce se stává oblíbenou událostí, už teď se všichni těšíme na 3. ročník!
Děkujeme spolku KHnet.info za poskytnutí finančního daru na pořádání akce a Městské knihovně v Kutné Hoře za spolupráci :-).

Kutnohorské neziskovky