V Kutné Hoře jste si mohli u Sklenářova dolíku a u Nových mlýnů všimnout tabulí, které zde vybudovali zástupce společnosti Free Run. Jsme rádi, že i tahle aktivita přišla do Kutné Hory a po krásných stezkách kolem Kutné Hory můžou běhat sportovní nadšenci.

Následující text projekt představuje:

FreeRun projekt
Dovolujeme si Vám představit nový unikátní projekt, který je spojený s rekreačním běháním na každém místě, které si běžec vybere.
Jedná se o projekt „FreeRun“, který připravujeme jako nedílnou součást RunCzech běžecké ligy, ale s trochu jiným cílem a pro jinou cílovou skupinu rekreačních běžců.
RunCzech běžecká liga jsou především závody na světové úrovni, jak pořadatelským servisem, tak elitním polem nejlepších běžců. FreeRun je pro obyvatele měst, návštěvníky, pro všechny, kteří mají radost z běhání a běhají pro radost.

Co je vlastně projekt FreeRun?
1. Běžecká, volně přístupná trasa parkem, polem, loukou, lesem, městem, do kopce, z kopce, po rovině, okolo vody … je to úplně jedno, jak bude vypadat, pouze musí být bezpečná a měla by mít 5 km.

2. Místo setkávání běžců, společné pravidelné výběhy, společné tréninky – trasy vyhledáváme tam, kde jsou běžci zvyklí běhat. Projekt chce podpořit aktivní pohyb na místech, která jsou tradiční, ne zavádět nové, umělé, trasy.

3. Spolupráce s městy – výběr trasy je jednoduchý, když víme „kam se chodí běhat“. Potřebujeme pouze 1 stojan s mapou a základními informacemi v místě startu, jednoduché značení a možnost informovat běžce.

4. Jednoduchá a levná nabídka zdravého pohybu od chůze po rychlý běh pro obyvatele.

5. Díky propojení s mobilní aplikací i tady možnost soutěžit s dalšími běžci v čase a na místě, které si vyberete. V každém aspoň trocha soutěživosti je.
V době, kdy:
• je v České republice 28,7% lidí, kteří jsou považování za obézní;
• kvůli epidemii obezity mohou být dnešní mladí lidé první generací, jejíž předpokládaná délka života bude kratší než u jejich rodičů;
• víme, že běhání dokáže zpomalit proces stárnutí;
• děti jsou fyzicky aktivní 45 minut denně (rok 2010) a v roce 1995 to byly 3 hodiny denně,
nabízíme pro spolupráci s Vámi jednoduchý a levný projekt, který podpoří zcela přirozený pohyb, kterým běhání je a to na místech, která jsou k tomu přímo určená, protože se tam běžci již scházejí. Navíc pro sportovce tělem i duší doplněný o moderní mobilní aplikaci, která probudí i soutěživého ducha, pokud to bude běžec chtít.